Live Live

Inwoners Risdam en gemeente beloven elkaar om zaken beter af te stemmen

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 15:33

Inwoners Risdam en gemeente beloven elkaar om zaken beter af te stemmen

"Het is belangrijk dat we weten wat we aan elkaar hebben", aldus Arnoud Schaake van het Bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen. Schaake nam het initiatief om samen met de gemeente Hoorn een convenant te tekenen. Dit gebeurde afgelopen zaterdag.

Dit meldt mediapartner NH Nieuws. "Het tekenen van dit document is een vorm van erkenning. Erkenning dat de participatie en inspraak van inwoners van de wijk Risdam-Zuid en Nieuwe Steen belangrijk is voor de gemeente. Dit betekent dat ze ons een luisterend oor bieden", zo vertelt Schaake. 

Eerst contact met inwoners
Hij is blij met de afspraak en hoopt ook dat op deze manier de positie van de bewonersoverleggen wordt versterkt. "We hopen dat de gemeente hierdoor een beter beleid kan voeren, omdat ze eerst goed contact moet zoeken met de inwoners. Maar dit geldt ook andersom."

Oude knarren
Volgens Schaake komen de bewonersoverleggen soms wat moeilijk van de grond omdat er zoveel verloop is. "Wij zijn ook maar oude knarren. We moeten naar een moderne vorm van communicatie gaan kijken. Misschien kan de gemeente ons daarbij helpen. Misschien kunnen we samen naar een digitaal platform kijken, waar mensen hun verhaal kwijt kunnen over ontwikkelingen in deze wijk."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services