Live Live

Inwoners Zwaag kunnen fluiten naar extra pinautomaten

Gepubliceerd: Donderdag 08 augustus 2019 15:38

Inwoners Zwaag kunnen fluiten naar extra pinautomaten

ZWAAG - Bewoners van de wijken Kersenboogerd en Zwaag klagen al enige tijd over het tekort aan pinautomaten in hun wijk. Het CDA vroeg de gemeente daarom of er geen nieuwe geplaatst kunnen worden. Helaas zullen de inwoners voorlopig nog een stukje moeten rijden voor hun contante geld.

Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Sinds de ABN Amro in de wijk Kersenboogerd is opgeheven, zijn daarmee ook twee pinautomaten niet meer in gebruik. Daarnaast moet Zwaag het doen met twee pinautomaten doen op een wijkgrootte van twintigduizend mensen en heeft Bangert en Oosterpolder zelfs helemaal geen pinautomaat. Feiten die de CDA genoeg vond om de gemeente vragen over te stellen, naast de vele klachten die al waren ingediend door bewoners zelf. 

Kersenboogerd misschien, B&O niet
Gemeente zette de vragen uit bij het bedrijf Geldmaat, die verantwoordelijk is voor de pinautomaten in de regio en het bedrijf is die besluit of er nieuwe worden geïnstalleerd. Hun reactie betekent niet veel goeds voor de inwoners van de wijken.

Lees ook: Onbegrip om verdwenen pinautomaat: "Voor heel Kersenboogerd is er nog maar één over"

"Helaas gaat Geldmaat op dit moment geen extra pinautomaten te plaatsen. In Zwaag hebben de ING en de Rabobank in de twee grotere winkelgebieden geldautomaten geplaatst. We hebben wel de intentie om de beide automaten van de ABN Amro in Kersenboogerd over te nemen. Bangert en Oosterpolder is alleen wel te klein om een automaat te plaatsen, omdat het aantal transacties op deze 'derde' automaat waarschijnlijk te laag gaan zijn."

'Er wordt gewoon minder gepind'
De gemeente lijkt zich aan de sluiten bij de beslissing van Geldmaat en schrijft: "We begrijpen dat mensen altijd hun geld moeten kunnen pinnen, maar aan de andere kant begrijpen we ook dat aan het neerzetten van een pinautomaat kosten zitten verbonden. Dan snappen we dat een bedrijf afweegt om dit wel of niet te doen."

"Er wordt tegenwoordig gewoon veel minder gepind en contact geld gebruikt. Dat leidt nu eenmaal tot minder pinautomaten. Geld pinnen blijft mogelijk, maar niet altijd in de directe omgeving van de woning."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services