Live Live

Inzameling voor Sri Lanka:

Gepubliceerd: Dinsdag 30 april 2019 17:26

Inzameling voor Sri Lanka:

De oorspronkelijk uit Sri Lanka afkomstige Ramona de Wit uit Enkhuizen is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. Nu, ruim een week na de aanslagen, loopt de teller steeds hard door. "Er zijn al veel ideeën over wat we met dit geld kunnen betekenen", vertelt echtgenoot Richard.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. "We zijn nu een week van start met de inzameling en het gaat eigenlijk heel goed. We staan nu op de 6.000 euro en ons doel is 20.000 euro. Dat is heel veel binnen één week tijd", vertelt Richard van Ark, de echtgenoot van Ramona.

Richard vertelt dat mensen door heel Nederland zich bij de inzameling aansluiten. "Er was een Sri Lankaans meisje uit Rotterdam. Zij was ook gaan inzamelen en komt het bij ons brengen zodat ze zeker weet dat het op een goede plek terecht komt."

Nog veel begrafenissen
Richard en Ramona hebben de ambitie om te wachten tot het streefbedrag van 20.000 euro binnen is. Het liefst gaan ze er zo snel mogelijk heen maar hun vrienden in Sri Lanka hebben ze verteld dat dat geen goed idee is. "Ze vertellen ons dat er nu nog zoveel begrafenissen aan de gang zijn. Ook wordt er nog veel onderzoek gedaan in het gebied naar de explosies. Dit kan zo nog twee maanden duren, hebben ze ons verteld", aldus Richard.

'Kinderen zijn ineens wees geworden'
Als de rust is wedergekeerd zouden ze beter kunnen zien waar het geld de meeste impact kan maken als dit wordt overhandigd. Wel hebben ze hier veel ideeën over: "Kinderen zijn ineens wees geworden. Misschien kan het deels naar een weeshuis. Ook hebben veel mensen en kinderen geen been of arm meer. Misschien kunnen we helpen bij protheses of revalidatie", vertelt hij.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services