Live Live

Irene Schouten wederom sportvrouw van het jaar in West-Friesland

Gepubliceerd: Maandag 15 januari 2018 05:56

Irene Schouten wederom sportvrouw van het jaar in West-Friesland

ANDIJK - Irene Schouten was ook in het sportjaar 2017 weer één van de smaakmakers bij het lange baan en marathonschaatsen. Zo won zij in de 2e helft van de maand december het NK marathon in Heerenveen evenals haar specialiteit een 1e plaats in de NK Mass start.

Op de lange baan liet zij zien, goed uit de voeten te kunnen met een mooie 5e plaats tijdens het NK op de 5000 meter. In januari won zij voorts nog de KPN marathon kunstijs in Heerenveen en won zij ook de KPN marathoncup in Groningen.

Bij de deelname aan de WK Mass start in februari verstoorde een val haar titelaspiraties. In het verre Gangneug Zuid Korea kwam zij niet verder dan de 22e plaats. In maart nam zij op een geweldige wijze revanche door de Wereldbekerfinale Mass in Stavanger te winnen.

Irene deed het ook in het verdere verloop van het jaar prima, waarbij meerdere ereplaatsen werden behaald. Zij is een veelvoudige sportvrouw die naast het schaatsen ook het inline skaten maar ook het wielrennen prima beheerst.

Haar blik is uiteraard gericht op de Olympische Winterspelen in Zuid Korea in februari 2018, waarin ze uit zal komen op de Mass start. Wij wensen de Andijkse daar veel succes toe!

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services