Live Live

Jesper Rasch wint Elitekoers Enkhuizen

Gepubliceerd: Zondag 29 april 2018 16:11

Jesper Rasch wint Elitekoers Enkhuizen

ENKHUIZEN - Zelfs een val van twee van zijn ploegmaten in de slotronde kon Jesper Rasch niet van de zege houden. De Zandvoorter spurtte met overtuiging naar de winst van de Oranje Ronde van Enkhuizen.

De elitekoers in Enkhuizen werd al vroeg in een plooi getrokken. Rasch stond met Zaankanter Jelmer Asjes aan de basis. Het tweetal trok al na enkele ronden de gashendel open. Al snel vonden ook tweede Dts’er Keven Willemsen, Martijn Dijkstra van de Brabantse Jonge Renner en West-Frisianen Joury Ottenbros, Jesse de Rooij en Sven Broekaart de aansluiting. De winnaar van vorig jaar, Arno Kleinjan miste de vroege vlucht, maar kon ternauwernood de oversteek nog maken. In zijn kielzog sloot ook Harry Sweering nog aan. Met de sterke Fries erbij telde de kopgroep van negen plots van West-Frisia geel-hemden.

Toch duurde het even voordat de vluchters gerust adem konden halen. Het peloton stribbelde nog even tegen, maar moest na een ronde of vijftien toch het hoofd in de schoot leggen. De kopgroep bleek vervolgens duidelijk te sterk. Binnen een wedstrijduur keken de vluchters tegen de staat van het peloton aan. Het negental besloot vervolgens de gang naar de staart van de achtervolgers niet te maken. Energie sparend bleven de vluchters een twintigtal seconden achter het peloton hangen.

In de slotfase maakte zij dan toch de oversteek. Na een breuk in het peloton werd het tweede deel snel ingerekend. Het voorste deel van tien renners volgde in de slotronde, wat de ontwikkeling in de finale enigszins parten speelde. Een uitval van Sven Broekaart zorgde voor aansluiting, maar de Noordkopper, zag door net oponthoud ook zijn vluchtpoging stranden. Vervolgens waren het vooral Asjes, Sweering en de op een herhaling van 2017 najagende Kleinjan die een uitval waagden.

De groep bleef echter bijeen, waar een val van de jonge De Rooij, Dijkstra en Ottenbros de groep alsnog deed scheuren. In de vijf vooraan stuurde het West-Frisia duo Sweering/Rasch volledig aan op een spurt. Terecht bleek. Vanuit het wiel van Asjes ging Rasch al zeer vroeg aan. De belofte hield echter stand en noteerde in Enkhuizen alweer zijn derde seizoenszege en de zevende overwinning van de thuisploeg. Kleinjan volgde als tweede voor Willemsen.

Foto's: WEEFF/Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services