Live Live

Jonge schoolverlaters krijgen een nieuwe kans door re-integratieprogramma

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 15:34

Jonge schoolverlaters krijgen een nieuwe kans door re-integratieprogramma

Vroegtijdige schoolverlaters tussen de zestien en 23 jaar worden door het 'Back on Track' project van de gemeente Hoorn gestimuleerd om weer naar school of aan het werk te gaan. De tweede editie van dit project was een groot succes.

Zo schrijft mediapartner NH Nieuws. Back on Track is een project voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die door omstandigheden vastlopen op school of geen werk vinden. Dit heeft soms zelfs tot gevolg dat ze school verlaten en daardoor ongemotiveerd thuis op de bank of op straat hangen.

Bij het project worden de jongeren begeleid om vier dagen per week intensief op zoek te gaan naar hun talenten en interesses. Ze gaan vervolgens op zoek naar een baan of opleiding die daarbij aansluit.

Positief resultaat
Tijdens de afgelopen twaalf weken heeft het project voor de tweede keer gedraaid, waar zich zeventien jongeren voor hadden aangemeld. Het project is positief geëindigd. Tien jongeren hebben een nieuwe passende opleiding of baan gevonden en zich ingeschreven. De overige jongeren worden niet losgelaten maar worden nog steeds begeleid via WerkSaam en het jongerenloket.

Niet het verkeerde pad kiezen
De Hoornse wethouder Samir Bashara is trots op het behaalde resultaat van de jonge West-Friesen: "Iedereen die mee heeft gedaan is positief. Ze zien nieuwe kansen en zijn opnieuw gemotiveerd. Dit is precies het doel dat we voor ogen hebben. Het is driedubbele winst. Als eerste voor de jongeren, maar ook voor hun familie en voor de gehele samenleving. Uiteindelijk heeft de gemeenschap baat bij jongeren die naar school gaan of werk vinden. Dit is veel beter dan dat ze thuis of op straat gaan hangen en misschien wel het verkeerde pad kiezen."

Terugkerend
Het project zal terugkeren in de gemeente Hoorn. Bij genoeg animo wordt het weer opgestart. Het project is onderdeel van RMC (Regionaal meldpunt en coördinatie van vroegtijdige schoolverlaters) en het jongerenloket in Hoorn.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services