Live Live

Kans op aanpassing taptijden lappendag Hoorn

Gepubliceerd: Vrijdag 22 februari 2019 07:37

Kans op aanpassing taptijden lappendag Hoorn

HOORN - Langer tappen maar ook later de taps openen tijdens de lappenmarkt in Hoorn. Dat is de wens die veel horeca-ondernemers hebben in Hoorn. De fracties van de VVD en D66 willen daarom van het college weten hoe het staat met het evaluatierapport van de kermis in 2018.

Tijdens de raadsvergadering van 25 september 2018 heeft het college toegezegd de kermis te evalueren en dit rapport naar de gemeenteraad te sturen maar tot nu toe heeft de gemeenteraad nog niets mogen ontvangen tot ergenis van de VVD en D66 fracties

Tijdens de lappendag mag er overdag tot 16:00 uur drank worden getapt, de horeca-ondernemers willen dit naar 17:00 uur brengen, daar tegenover staat dan dat de taps niet om 07:00 maar om 09:00 uur open gaan.

De VVD en D66 fracties willen nu van het college weten wanneer het evaluatie-rapport naar de gemeenteraad wordt gestuurd maar ook of het college bereid is om uiterlijk in april met een voorstel te komen om de openingstijden aan te passen tijdens de lappendag en daarbij het voorstel van de ondernemers als pilot te hanteren. 

Deze pilot zal dan meewegen in een defintitieve wijziging van de tijden rondom de drooglegging op lappendag.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services