Live Live

Kansen voor de Kersenboogerd

Gepubliceerd: Dinsdag 27 november 2018 21:13

Kansen voor de Kersenboogerd

HOORN – De woon- werk- en leefomgeving van de Hoornse wijk Kersenboogerd moet worden verbeterd. Dat vindt het college, dat met een voorstel komt. De kwaliteiten van het noordelijke gedeelte en het centrum moeten zichtbaar worden en er moeten kansen benut worden. Ook voor het zuidelijke gedeelte is het nodig te behouden wat er op kwalitatief gebied al aanwezig is.

Bedoeld wordt dat er in delen van deze wijk problemen zijn op sociaal-economisch gebied en veel bewoners voelen zich niet veilig. De Kersenboogerd moet een fijne, veilige en toekomstbestendige wijk worden. Bovendien wil het college ook vergroenen: isoleren van woningen en inzet van duurzame energiebronnen. Intermaris is een van de partners die meedenken en –doen in de wijk. Daarnaast gaat men ervan uit dat allerlei mensen en groepen bewoners samenwerken en met initiatieven komen.

De gemeente wil hier € 341.000,- voor uittrekken. Een aantal fracties vindt dat bedrag te laag om de doelstellingen te halen. Wethouder Kholoud Al Mobayed noemt het bedrag een beginbedrag. Wanneer – ook samen met Intermaris – duidelijk wordt hoe het plan uitgevoerd dient te worden, wordt ook duidelijk welk geld daarbij hoort. Er zou dan ook geput kunnen worden uit potjes die bestemd zijn voor zaken die men vanuit andere dossiers voor de wijken heeft.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services