Live Live

Kermis Bovenkarspel, gemeente waarschuwt voor alcoholmisbruik

Gepubliceerd: Woensdag 17 april 2019 06:46

Kermis Bovenkarspel, gemeente waarschuwt voor alcoholmisbruik

STEDE BROEC - Het is voor inwoners van Bovenkarspel dit warme weekend dubbel feest. Naast Pasen is het weer tijd voor de jaarlijkse kermis. Gemeente Stede Broec hoopt wel dat ouders hun kinderen gaan aanspreken op het alcoholgebruik.

Overmatig alcoholgebruik is een welbekend fenomeen bij de West-Friese kermissen. De gemeente hoopt daarom dat de jongeren in Bovenkarspel dit weekend bewust omgaan met de glaasjes bier en wijn. Want de tolerantie van zowel jongeren als hun ouders lijkt rondom kermissen een stuk hoger te zijn, meldt NH Nieuws

"Er heerst nog vaak het idee 'met kermis mag het'. Het wordt vaak gezien als uitzondering", vertelt gemeente woordvoerder Ilma Tjeertes.

Voorbeeldgedrag
"Voor jongeren is de kermis meestal de eerste keer dat ze met (veel) alcohol in aanraking komen. Daarom hopen we dat iedereen er extra bewust van is. Het tij begint langzaam te keren, maar we blijven inzetten om ouders aan te spreken op voorbeeldgedrag. Zij kunnen er zelf ook wat aan doen."

Gemeente Stede Broec blijft spandoeken en posters ophangen en communiceren in de media. Dit doen ze als onderdeel van het 'In Control of Alcohol en Drugs' project, wat is opgezet voor de regio Noord-Holland Noord.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services