Live Live

Kermisexposite in De Wurf geopend door burgemeester Ronald Wortelboer

Gepubliceerd: Zaterdag 30 maart 2019 14:57

Kermisexposite in De Wurf geopend door burgemeester Ronald Wortelboer

LUTJEBROEK - Na de succesvolle kermisexpositie die het afgelopen jaar in Lutjebroek plaats vond, werd al snel de vraag gesteld: "Volgende jaar weer?" Door de grote belangstelling en het grote enthousiasme van bezoekers, exploitanten, pers en niet in de laatste plaats de exposanten zelf leek een vervolg inderdaad niet meer dan logisch. En nu is het vervolg er.

Zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 zijn de deuren van Verenigingsgebouw de Wurf (Fresialaan 2, Lutjebroek) weer open voor alle geïnteresseerden van kermis en/of modelbouw.

Ook deze tweede Lutjebroek-kermisexpo wordt georganiseerd door Marcel Deen en Michel de Jong. Zij hebben er duidelijk voor gekozen om deze tweede editie geen herhaling van de eerste te doen zijn, zodat bezoekers van vorig jaar niet het idee hoeven te hebben het allemaal al eens te hebben gezien.

Zo worden er bijvoorbeeld meer spellen geplaatst om bezoekers extra vertier te geven. Maar ook het aanbod van miniatuurattracties zal voor een flink deel verschillen van het aanbod van afgelopen jaar. Dat is deels te danken aan het feit dat sommige exposanten andere modellen tonen dan in 2018 maar ook aan het feit dat een deel van de exposanten van de komende expo nog niet eerder in Lutjebroek stond. Tot die laatste groep behoort onder andere Uwe Rodloff uit Duitsland, wiens naam wij hier met enige trots noemen: als kermismodelbouwer behoort hij ongetwijfeld tot de wereldtop.

Bij binnenkomst wordt u getrakteerd op heerlijke popcorn die u kunt nuttigen tijdens uw reis langs de vele honderden kermisattracties, kramen, transporten en woonwagens. Net als vorig jaar staat er weer een oliebollenkraam voor het gebouw.

Daarnaast is er een geheel nieuw onderdeel aan de expo toegevoegd, ingegeven door het feit dat verschillende mensen aan exposanten vragen hoe je dat nu eigenlijk doet: zo'n kermisattractie in miniatuur nabouwen. Daarom zullen er demonstraties zijn, waar aandacht wordt besteed aan een aantal facetten van deze modelbouw. Zo is het mogelijk om kennis te maken met de praktijk van het aanbrengen van verlichting, de praktijk van het bouwen van aandrijvingssystemen en de praktijk van het decoreren van attracties. Ter verduidelijking zullen er modellen in aanbouw staan en uiteraard kunt u hier ook terecht met allerlei vragen omtrent het modelbouwwerk.

Foto's: Henk Kroeb

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services