Live Live

Kerstboomverbranding Avenhorn, inbreng Kerstbomen leidt tot vreugdevuur

Gepubliceerd: Zondag 06 januari 2019 07:23

Kerstboomverbranding Avenhorn, inbreng Kerstbomen leidt tot vreugdevuur

AVENHORN - De brandweer van blusgroep Avenhorn had zijn handen weer vol met het op een hoop gooien van de ingebrachte kerstbomen.De jeugd was weer massaal aan het verzamelen geslagen om zich daarna lekker door te kunnen warmen. Uit vrijwel alle wijken kwamen de bomen binnen. Achter de fiets of op een aanhanger het maakte niets uit. Als er maar wat te stoken was. Er werden minimaal 1500 bomen aangevoerd

Het publiek was ook in grote getale op de Buitenroede aanwezig om het vuur te aanschouwen. Het duurde dan ook niet lang voordat de warmte erin zat, men genoot massaal. Het blijft altijd intrigerend om de vlammen zo hoog te zien gaan en dan de warmte te voelen welke daar vanaf komt. Jong en oud, het maakt niets uit, ook hier was de saamhorigheid weer groot.

Gelukkig was het niet zo gevaarlijk als elders in het land. De regels werden hier in tegenstelling tot andere plaatsen in Nederland strikt nageleefd. Zo lagen er onder andere zand en rijplaten onder de vuurstapel om het milieu tegen de hitte en andere invloeden te beschermen.
 
Foto's: Theo Annes

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services