Live Live

Kim en Jeroen Kromwijk, een echtpaar dat mensen verbindt

Gepubliceerd: Maandag 21 januari 2019 08:35

Kim en Jeroen Kromwijk, een echtpaar dat mensen verbindt

Onlangs is Kim Relatiepraktijk ‘De Kim’ gestart waarin haar man Jeroen ook een rol heeft. Jeroen runt de onderneming ‘UPGOING’, welke ruim twee jaar geleden van start gegaan is en waarin Kim een rol heeft. Zij zijn sinds 1997 samen en hebben beiden een zorgachtergrond.

De naam van je relatiepraktijk is De Kim, hoe is de naam precies bedoeld?

Kim:
Kim betekent de horizon. Ik kom uit een familie waar altijd verbinding met het water is, zowel beroepsmatig als in diverse watersporten. Mijn familie staat voor kracht, sterkte en doorgaan. Toen ik een naam aan het bedenken was stoeide ik met Engelse namen. Ik ging een beetje verder in het UPGOINGsfeertje en kwam er niet zo goed uit. Op een ochtend werd ik wakker en toen dacht ik: ‘De horizon, de kim.’ Er is namelijk altijd weer een stip aan de horizon waar je op kunt focussen. Hoe moeilijk en zwaar het leven soms ook is. Anders kun je niet verder. De naam staat met name voor mijn familiewaarden. Een nieuwe dag begint, wanneer de zon boven De Kim verschijnt.

Met welke vragen kunnen mensen bij je terecht?

Kim:
Dat is eigenlijk zo divers. De vragen betreffen met name thema’s gericht op relaties. Het kan dan gaan om de relatie tot jezelf, die met je partner of met je ex-partner. Maar het kan ook gaan om de relatie tussen een moeder en dochter. Het heet daarom ook ‘De Relatiepraktijk’ waarin iedere relatievorm bij mij terecht kan. Je kunt hierbij denken aan jaloezie, ontrouw, moeten we eigenlijk wel verder, hoe communiceer ik goed met mijn (ex-)partner of familie-issues die blijven knagen. Tevens onderzoek ik ook bij stellen wat hun diepste verlangens zijn. Wat denken ze over elkaar, maar spreken ze niet naar elkaar uit? Waar dreigt er gevaar binnen je relatie als je niet eerlijk bent over je lusten? En hoe kan je hier samen uitkomen in plaats van vluchten in vreemdgaan? Alle vragen mogen gesteld worden. Ik veroordeel mensen niet. Ik kijk wat ik in de gestelde vraag kan betekenen.

Mijn missie in West-Friesland is om mensen meer met elkaar te laten praten, vanuit verbinding. Men spreekt gewoon niet uit wat ze nu echt in hun buik en hart voelen. Als ik stellen naar aspecten binnen hun huwelijk vraag, dan hebben ze daar soms oprecht geen antwoord op. Op het moment dat ze dit dan bij mij in de praktijk delen gaat er iets open van: ‘Heb jij dat ook dan?’. Dan is er ruimte voor een nieuw begin. Openheid, transparantie en tot de kern komen. Ik draai dan ook niet om de zaken heen en voel vaak feilloos aan wat er speelt en schroom niet om dit ook uit te spreken. Juist vanuit de diepte kun je verder werken naar verbetering. Soms is dit confronterend, maar de mensen waarderen het wel en weten dan waar ze aan toe zijn. Voor mij is het belangrijk dat een ieder zich gehoord en gezien voelt in mijn praktijk. Daarom heb ik ook de woorden ‘Ik zie jou’ op de schouw in mijn praktijk staan.

Cliënten geven onder meer aan je terug dat je onbevooroordeeld bent. Hoe laat je dit zien?

Kim:
Op het moment dat een cliënt iets met mij deelt wat wellicht in de maatschappij een taboe heet. Dit maakt dat ik hier onderzoekend en nieuwsgierig naar ben. Wie ben ik om daar iets van te vinden? Door middel van mijn vragen en oefeningen voelt de cliënt dit ook aan. Ik creëer de ruimte dat het er allemaal mag zijn, zonder oordeel. Zowel van cliënten als vrienden, en voorheen medestudenten, krijg ik dit vaak als compliment terug. Zo ben ik van nature, ik zie iedereen als gelijke. Jeroen vult aan dat Kim open vragen stelt en een luisterende houding heeft. ‘Kim straalt het gewoon ook uit.’

Samen met Jeroen begeleid je relatieweekenden. Er is dan sprake van de man en vrouw energie. Hoe belangrijk is dat in zo’n weekend?

Kim:
Jeroen en ik werken in de relatietherapie heel anders. Wij vullen elkaar eerder aan. Ik stel verdiepende vragen aan cliënten en breng ze tot een bepaald inzicht, waar daarna vaak het besef komt. Jeroen bedenkt dan vervolgens een plan, hij gaat rationeel verder met de therapie.

Jeroen:
Het onbewuste wordt bewust gemaakt. De cliënten komen tot een inzicht en ik help ze om dit inzicht om te zetten naar de praktijk. Dit doe ik middels vragen als: ‘Hoe ga je de regie nemen? Wat is je volgende stap? Hoe ga je jezelf het verworven inzicht eigen maken?’ We krijgen dan terug van: ‘Wauw, zij brengt het inzicht en dan kom jij gelijk met die vragen.’ We pakken gelijk door.
Er zijn situaties waarin mannenenergie echt nodig is. Het komt anders aan wanneer een man dit zegt dan wanneer een vrouw dit zegt en zo is de balans ook goed in het weekend. Mocht na een weekend blijken dat een stel niet verder kan, dan zijn er ook sessies mogelijk met de vraag: ‘En hoe nu verder zonder elkaar?’.

Mensen kunnen bij je binnenlopen tijdens een gratis inloopspreekuur. Wanneer houd je deze?

Kim:
Twee keer in de maand houd ik een inloopspreekuur. Volgende week vrijdag de 25e januari is de eerstkomende. In februari staan er twee gepland op de 8e en de 27e. Iedereen kan aanlopen tussen 9.00 en 12.00 uur op de Meidenmarkt 2 in Enkhuizen. Iedereen is meer dan welkom.

Tijdens je werkproces in je bedrijf ‘UPGOING’, maak je onder meer gebruik van gedragswetenschap. Wat komt daar bij kijken?

Jeroen:
Sinds ik kennis heb genomen van het systemisch werken is mijn eerste bril vanuit systemisch werken. Daar ligt mijn kracht. Van oorsprong ben ik hulpverlener en ik heb altijd een fascinatie gehad voor gedrag en het beïnvloeden van gedrag.
Ik wil mijn dienstverlening objectief kunnen meten. Dit doe ik middels een gedragsanalyse volgens een Amerikaanse methode, DISC. Mensen vullen dan online vragenlijsten in waaruit een bepaalde gedragsstijl naar voren komt. Die meet je bewuste en onbewuste gedrag. Hiervan krijgt de persoon dan ook een rapportage. Deze bespreek ik naderhand ook altijd met de betrokkene. Het wordt onder meer ook gebruikt bij loopbaanbegeleiding (wat ook een aanbod is vanuit de onderneming UPGOING), outplacements en selectieprocedures. Uiteindelijk kom ik dan met een advies.
In de rapportage vraag ik ook altijd om een herkenning middels een cijfer van nul tot tien. Het is bij mij altijd acht of hoger. Wanneer het een rapportage van een zes is, laat ik de rapportage niet uitgaan. De kans bestaat dat iemand niet genoeg gefocust was. De gedragsanalyse is een tool, een hulpmiddel waarmee je natuurlijk niet alles kunt vangen.

(Noot van de interviewer: Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Dit kan gaan om een familie of een bedrijfscultuur en dergelijke.)

Door wie word je vanuit de onderneming UPGOING zoal ingehuurd?

Jeroen:
Door mijn expertise vanuit mijn twintigjarige loopbaan in de zorg vooral door zorg- en welzijnsorganisaties en non-profitorganisaties . Die weten mij te vinden op het moment dat er sprake is van een verwaarloosd team of een verwaarloosde organisatie. Dan moet je denken aan roddelen, fouten die gemaakt worden, incidenten en pestgedrag.
Ik train mensen in de aansturing en de uitvoering binnen een organisatie. Ook ondernemers weten mij te vinden als ze soft skills (persoonlijke vaardigheden) willen trainen. Maar ook word ik ingehuurd bij bedrijfsfusies, zodat mensen leren te werken volgens de waarden van de organisatie. Het kan ook zijn dat mensen mij vragen om het werkplezier binnen een organisatie te stimuleren.

Lezers van dit artikel die interesse hebben in het aanbod van De Relatiepraktijk of UPGOING kunnen kijken op:

https://www.relatiepraktijkdekim.nl/

https://www.upgoing.nl/

De rechten van de foto liggen bij Menno Ebbes

Jet Rood

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services