Live Live

Kindcentrum Avenhorn krijgt vorm: voorstel gedaan voor aanpassing

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 15:47

Kindcentrum Avenhorn krijgt vorm: voorstel gedaan voor aanpassing

De plannen voor het nieuwe kindcentrum in Avenhorn krijgen steeds meer vorm. Er werden eerder zorgen geuit door buurtbewoners. Deze zijn nu meegenomen in een aantal voorstellen, zodat de plannen kunnen worden aangepast. Op 20 mei worden deze voorstellen besproken.

Buurtbewoners hebben drie weken geleden aangekaart dat ze vonden dat er teveel bomen gekapt werden voor het plan. Ook zou de verkeerssituatie onveilig worden door de toenemende stroom van auto's en het 'afzetten' van kinderen voor de school op de openbare weg.

Verkeersveiligheid
De zorgen zijn geuit en zijn meegenomen in voorstellen en maatregelen, waarmee het plan kan worden aangepast. Om de verkeerssnelheid laag te houden, wil de gemeente bijvoorbeeld een rotonde aanleggen. Ook wil ze de snelheid naar 30 kilometer per uur aanpassen. Er wordt een berm aangebracht en er komen meer oversteekplaatsen.

Daarnaast is er aan de hondenbezitters gedacht: zo wordt het voormalig baggerdepot ingericht als hondenuitlaatplek.

Minder parkeerplaatsen

Het kappen van de vele bomen voor het maken van parkeerplaatsen, vonden inwoners een verdrietige beslissing. De gemeente geeft hier nu gehoor aan, maar nog wel met een slag om de arm: "Op basis van nader onderzoek en de gemaakte opmerkingen van omwonenden worden in eerste instantie minder parkeerplaatsen aangelegd, ongeveer honderd. Het plan houdt wel rekening met uitbreiding, mocht dit in de toekomst nodig blijken."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services