Live Live

KNRM Enkhuizen houdt succesvolle open dag.

Gepubliceerd: Zaterdag 11 mei 2019 16:56

KNRM Enkhuizen houdt succesvolle open dag.

ENKHUIZEN - De KNRM Enkhuizen heeft vandaag zijn deuren open gezet voor het publiek.  Iedereen was uitgenodigd om hier een kijkje te komen nemen en mee te varen met een echte reddingsboot.

Het mooie weer van vandaag heeft er ook weer aan bijgedragen dat het publiek met grote hoeveelheden op dit spektakel af is gekomen. Verschillende demonstraties werden er gegeven en er kon b.v. het "reddingsvlot experience" worden beleeft waarbij je gevoel kon ervaren dat je hebt als je jezelf in een reddingsvlot bevindt. 

Op het programma stond ook het overvliegen van twee helikopters, echter werd op het laatste moment het overvliegen van de helikopter van de kustwacht afgeblazen omdat die een oproep kregen voor een inzet naar een overboord geslagen persoon. De helikopter van de marine die wel over kwam vliegen zorgde voor een waar schouwspel waar het publiek zichtbaar van genoot.

Ook het meevaren met de reddingsboot van de KNRM was erg in trek, echter bleek nadat deze op het open water was aangekomen dat er nog een stevige wind stond die voor hoge golven zorgde waardoor er een boel mensen met een nat pak retour kwamen.

Al met al kan de KNRM terugkijken op een zeer geslaagde open dag waar een boel belangstelling voor was.

Foto's: Henk Kroeb

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services