Live Live

KNRM Enkhuizen zet haar helden in het zonnetje

Gepubliceerd: Zondag 06 januari 2019 07:15

KNRM Enkhuizen zet haar helden in het zonnetje

ENKHUIZEN - Zaterdagavond was het een volle bak in het botenhuis van de KNRM, bemanning, familie, en een afvaardiging van de KNRM uit IJmuiden was aanwezig. Maar liefst zes KNRM-leden werden zaterdagavond gehuldigd.

Marc Smeets , Bemanningslid / Opstapper. Stopt na 13 jaar vrijwilligerswerk, Hij heeft in al die jaren 398 acties gevaren waarbij in totaal 986 mensen veilig aan de wal zijn gebracht.

Jan van Oostende, stopt als algemeen lid plaatselijke commissie na 9 jaar vrijwilligerswerk. Jan vervulde zins 2010 diverse functies in de Plaatselijke Commissie waaronder vele jaren als secretaris en penningmeester.

Jos Lub, stopt als lid van de plaatselijke commissie na ruim 29 jaar vrijwilligers werk, maar blijft wel eens per jaar als helper aan de wal de open dag ondersteunen. Jos startte zijn loopbaan bij de KNRM in 1989 als bemanningslid en werd in 2000 plaats vervangend schipper, na in 2007 te zijn gestopt met actief varen trad Jos als Coördinator Communicatie en Fondsenwerving toe tot de de plaatselijke commissie.

Jan Baas , Voorzitter van de plaatselijke commissie stopt na 18 jaar actief te zijn geweest bij de KNRM. Jan was in 2000 een van de aanjagers voor de oprichting van een KNRM reddingstation in Den Oever waar hij vervolgens ook de eerste voorzitter werd. Na zijn verhuizing naar Enkhuizen als burgemeester werd hij in 2004 voorzitter van Reddingstation Enkhuizen.  Dhr. Jan Baas zal naar Ale waarschijnlijkheid worden opgevolgd door de nieuwe burgemeester van Enkhuizen dhr Eduard van Zuijlen welke als nieuwe voorzitter is voorgedragen aan de Raad van Toezicht KNRM.

Peter Kulk , Helper aan de wal, onderscheiden voor 20 jaar vrijwilligerswerk.

Idris van der Meer Bemanningslid/Opstapper, onderscheiden voor 15 jaar vrijwilligerswerk.

Foto's: Henk Kroeb

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services