Live Live

Knuffeldierendokter op bezoek bij basisschool Het Vierspan Bovenkarspel

Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019 06:48

Knuffeldierendokter op bezoek bij basisschool Het Vierspan Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Kleuters van basisschool Het Vierspan in Bovenkarspel en Grootebroek hadden geluk: ze konden met hun zieke knuffeldieren langs de knuffeldierendokter. En dat was hard nodig na alle sneeuw, veel knuffeldieren hadden een gebroken pootje.

De basisschool wil de leerlingen graag kennis laten maken met de dierenwereld en heeft daarom een poosje het thema 'dieren'. Aan dierenartsassistente Nel Appelman van dierenkliniek Stede Broec de taak om alle zieke knuffeldieren van de kleuters weer op te lappen.

"De speelhoek was ingericht als een praktijk: mandjes, voerbakken en slaapplaatsen, alles was er", zegt Nel enthousiast. "Ik had een stethoscoop mee, verband in allerlei kleurtjes en medicijnsnoepjes." Vooral het gekleurde verband bleek een succes. "Ineens hadden veel knuffeldieren niet alleen hoofd- of buikpijn maar ook een gebroken pootje. Gevallen in de sneeuw, denk ik", aldus Nel.

Kapotte staarten

Naast de vele botbreuken bleken ook opvallende veel staarten het niet meer te doen: "Een dolfijn kon z'n staart niet meer bewegen en ook van een paar honden was de staart 'kapot' zoals ze het dan zeggen", aldus Nel. Toch durfde niet elk kind in haar minipraktijk langs te komen: "Knuffeldieren zijn belangrijk voor kinderen. Ik snap wel dat ze dat eng vinden."

Als de knuffeldieren weer helemaal de oude zijn, krijgen de bezorgde eigenaren op advies van de knuffeldierendokter nog wat snoepmedicijnen mee. "Driemaal daags vier snoepjes opeten", klinkt het recept.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services