Live Live

Koggenland krijgt geen vuurwerkvrije zones

Gepubliceerd: Dinsdag 18 december 2018 07:57

Koggenland krijgt geen vuurwerkvrije zones

KOGGENLAND - Volgens burgemeester Posthumus van Koggenland is het niet mogelijk om op korte termijn vuurwerkvrije zones in Koggenland te creeëren. ,,Er is niet genoeg mankracht om te handhaven," vertelde de burgemeester maandagavond tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar.

GroenLinks/PvdA brachten een motie in waarin werd opgeroepen om binnen Koggenland vuurwerkvrije zones e creeëren, deze zones zouden dan door de bewoners van Koggenland zelf moeten worden aangegeven wat wel en wat niet een vuurwerkvrije zone is en dan met behulp van affiches de jeugd er op attenderen dat dit een vuurwerkvrije zone is.

Binnen de gemeente Koggenland neemt de roep om vuurwerkvrije zones toe, vooral eigenaren van huizen met rietendaken, mensen met huisdieren en veeboeren willen zo snel mogelijk vuurwerkvrije zones. Volgens fractievoorzitter Saskia Borgers staat deze groep mensen onder grote stress en angst voor brand door vuurwerk en de dieren die in de stress raken door de harde knallen van (illegaal) vuurwerk.

Borgers wijst erop dat de inwoners van Koggenland bij de gemeente een verzoek kunnen indienen om een vuurwerkvrije zone aan te wijzen, dit is volgens Borgers bij veel inwoners van Koggenland niet bekend.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services