Live Live

Koninklijke erepenning voor Hoorns koor Soli Deo Gloria

Gepubliceerd: Maandag 17 december 2018 07:55

Koninklijke erepenning voor Hoorns koor Soli Deo Gloria

HOORN - De burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, heeft namens de koning zondag de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de christelijke Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria. De vereniging ontvangt deze penning wegens het 100-jarige bestaan.

Op 16 december 1918 is de Oratoriumvereniging opgericht na een fusie van twee christelijke zangverenigingen. In totaal bestaat de vereniging uit 76 leden. "Het repertoire bestaat uit muziekstukken voor solisten, koor en orkest, zoals oratoria en misse. Daarmee voorziet het koor in een behoefte van veel inwoners van West-Friesland", aldus Astrid Broeke. Ze treden alleen op met professionele solisten en professionele orkesten.

Eenhoornzegel
Als verrassing heeft Soli Deo Gloria een Eenhoornzegel ter waarde van 1.000 euro gekregen van de gemeente. Bij een bijzonder jubileum ontvangen verenigingen en stichtingen zo'n zegel.

Het koor geeft ieder voor- en najaar in de Oosterkerk een concert, in het voorjaar voeren zij de Johannes Passion van J.S, Bach op. "Soli Deo Gloria is het enige koor in de regio dat de Johannes Passion op structurele basis en op kwaliteit bijzonder hoog niveau uitvoert", aldus Broeke.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services