Live Live

Koopkorenfestival Enkhuizen ontvangt 700 zangers!

Gepubliceerd: Vrijdag 05 oktober 2018 11:08

Koopkorenfestival Enkhuizen ontvangt 700 zangers!

ENKHUIZEN - Aanstaande zondag veroveren enthousiaste zangers het historische winkelhart van Enkhuizen. Koren uit de regio en ver daar buiten treden op in een decor van winkels, restaurants en buiten op straat.

Met de opening in de Westerkerk wordt om 12.30 uur de eerste toon gezet door Mierlo Vocaal. Een 80-koppig gemengd koor uit Noord-Brabant zingt meerstemmig van Mozart tot Cohen. Daarna verzorgen zo’n vijfentwintig koren een muzikale estafette in het winkelhart van Enkhuizen.

Tijdens deze koopzondag wordt het winkelend publiek getrakteerd op een afwisselend koorprogramma. Een divers aanbod van koren met 4 tot 80 zangers. Ondernemers uit de Westerstraat, Venedie, De Dijk en Dijkmarkt bieden “podium” voor deze koren. Dat maakt dit festival zo uniek. Zo kan het dat de 12 stoere mannen van De Boezemboys zich presenteren bij Lingerie Marijke en kinderkoor Sunshine in de kleinschalige dagbesteding van De Huiskamer van Enkhuizen.

Volgens traditie wordt het festival feestelijk afgesloten met een gezamenlijk optreden in de Westerkerk tussen 16.30 en 17.00 uur. Waarbij uiteraard ook het publiek uit volle borst kan meezingen!

In een folder is het programma overzichtelijk in beeld gebracht. Deze is tijdens het festival gratis verkrijgbaar bij de VVV en deelnemende locaties. Vooraf kunt u op de website www.koopkorenfestival.nl alle informatie vinden over de koren en het programma van het festival.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services