Live Live

Korfballers ADOS konden het niet bolwerken tegen titelkandidaat EKVA

Gepubliceerd: Zondag 16 december 2018 08:32

Korfballers ADOS konden het niet bolwerken tegen titelkandidaat EKVA

HOORN/ALMERE - Na een prima start in de zaalcompetitie heeft het Hoornse ADOS zijn eerste nederlaag moeten incasseren. In Almere was titelkandidaat EKVA te sterk voor de ploeg van Pieter Schaap, 17-12.

Voor ADOS was deze wedstrijd er een om te kijken hoe het gesteld was met de vorm want tegenstander EKVA, die op het veld 1e klasse speelt, is een voorname kanshebber voor de titel. Met de vorm viel het allemaal wel mee maar de eerste helft was zeer matig en bij vlagen stroperig te noemen. Het speltempo was niet bijster hoog en de kansen aan beide kanten hielden ook niet over. De ruststand van 7-8 was daarmee ook een goede weergave van het eerste bedrijf want beide ploegen speelden ondermaats.

Na de pauze werd het er niet beter op. Beide ploegen hadden de grootste moeite om te scoren en vooral ADOS leed onnodig veel balverlies tijdens de aanval. Toch bleef de wedstrijd gelijk opgaan maar langzaam ging het kaarsje uit bij ADOS in de laatste zeven minuten sloeg EKVA toe.

Eindelijk vielen de doelpunten dan wel voor de thuisploeg en moesten de Hoornaren uiteindelijk met een 17-12 nederlaag hun meerdere erkennen in EKVA.


Ook in de korfbalsport is de korte winterstop aangebroken en zal de competitie hervat worden op 12 januari. ADOS speelt dan thuis tegen Atlantis uit Mijdrecht.
 
Foto's: Leo Giovannangelo

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Na afloop sprak Sport Actueel met Chris Al, speler van ADOS en zijn trainer/coach Pieter Schaap.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services