Live Live

KPN Schaatsmarathon prooi voor geëmotioneerde Ingmar Berga

Gepubliceerd: Zondag 26 november 2017 10:25

KPN Schaatsmarathon prooi voor geëmotioneerde Ingmar Berga

HOORN – De zesde ronde van de KPN Marathon Cup werd bij de mannen een prooi voor Ingmar Berga die duidelijk geëmotioneerd was onder deze winst. Waar de zege ver weg leek wist Berga met een fantastische eindspurt de achterstand op de kopgroep goed te maken en als eerste over de finish te gaan tijdens de druk bezochte wedstrijd op de schaatsbaan in Hoorn.

Een kopgroep van 15 man wist een ronde voorsprong te nemen op de rest van het veld waarna zich een spannende strijd ontwikkelde voor de winst. Berga wist dat hij in de buurt van medevluchter Stoltenborg moest blijven om kans te houden op de zege en wist dit prima vol te houden. Ondanks dat Stoltenborg volgas bleef geven wist Berga hem te volgen tot frustratie van Stoltenborg die op twee ronden van het einde brak en stil viel waarna hij kansloos was in de sprint tegen Berga. 

Tijdens de huldiging werd het Berga allemaal een teveel zeker toen de naam van Sjoerd Huisman viel aan wie deze wedstrijd was opgedragen, de Veelste jong overleden marathonschaatser uit Andijk was 1 van Berga’s beste vrienden.

Uitslag:

1. Ingmar Berga

2. Mats Stoltenborg

3. Robert Post

Uitslagen Noord-Hollanders

4. Simon Schouten (Andijk)

8. Jouke Hoogeveen (Heiloo)

15. Bart Mol (Wognum)

24. Marcel van Ham (Alkmaar)

27. Christoffel Henkdriks (Amsterdam)

33. Sjaak Schipper (Medemblik)

34. Erik Valent (Amstelveen)

Foto: WEEFF / Pascal van AsDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services