Live Live

Krijgt Hoorn bladkorven? Als het aan VOCHoorn ligt wel

Gepubliceerd: Woensdag 28 november 2018 08:22

Krijgt Hoorn bladkorven? Als het aan VOCHoorn ligt wel

HOORN - De herfst kent mooie en wat minder mooie kanten, de mooie kanten zijn natuurlijk de mooie herfstkleuren, de mindere mooie kanten zijn o.a. de vallende bladeren en de overlast die daar gepaard mee gaat.

VOCHoorn komt nu met het voorstel om, net zoals in vele andere gemeenten, bladkorven te plaatsen waarin bewoners van Hoorn bij elkaar geveegde bladeren kunnen gooien, de bladkorven worden als ze vol zijn door ge gemeente geleegd doormiddel van een bladzuiger om er dan weer compost van te maken.

Peter Peerdeman van VOCHoorn zegt hierover: ,,Ook de gemeente Hoorn wil een leefbare en duurzame gemeente zijn en voldoende bomen en het verzamelen van overlast gevende bladeren past hier goed bij. In de gemeenten waar dit al wordt toegepast wordt het als zeer positief ervaren. Minder kosten voor de gemeente, maar ook een goede samenhang tussen bewoners en gemeente. Men ervaart het als prettig, is bereid het eigen straatje te vegen en de veegmachines kunnen meer worden ingezet op bijvoorbeeld de fietspaden. Bij de herfst hoort ook regen en wind en dat maakt dat gevallen bladeren nat en glad worden. Vooral voor oudere wandelaars en fietsers kan dit vervelend zijn maar ook kunnen de straatkolken verstopt raken"

Peerdeman hoopt dat het college met zijn voorstel meegaat en bladkorven laat plaatsen in Hoorn

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services