Live Live

KWF zoekt vrijwilligers voor 70e collecteweek

Gepubliceerd: Donderdag 16 mei 2019 09:35

KWF zoekt vrijwilligers voor 70e collecteweek

ENKHUIZEN, 16 MEI 2019 – Van 1 t/m 7 september 2019 vindt alweer de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden. Het collecteteam van KWF in Enkhuizen zoekt dringend organisatoren die er ook in Enkhuizen een succes van maken.

Alleen al in Enkhuizen krijgen elk jaar 117 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie. In de 1e week van september komen er in Enkhuizen 122 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalde het collecteteam in Enkhuizen €4.900,- op. Dit jaar zijn één of meerdere nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

Enkhuizen in actie voor KWF
KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Enkhuizen. In een paar uurtjes kun je als vrijwilliger voor KWF-collecteteam Enkhuizen direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding. ”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Anouk De Leeuw. “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!
Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Enkhuizen? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via te. 06 22 51 00 74 of aleeuw@kwf.nl.

Afbeelding: Aangeleverd

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services