Live Live

Laatste volgspot in het teken van Country Again

Gepubliceerd: Maandag 22 oktober 2018 07:44

Laatste volgspot in het teken van Country Again

HOORN - Het belooft een geweldig muzikaal feestje te worden, de voorlopig laatste Volgspot op zondag 4 november. Maar liefst dertien hobbyzangers en -zangeressen staan die middag vanaf 16.00 uur op het podium van café JP Coen om bekende en minder bekende countrysongs te vertolken met de band Glock ’45 en backing vocals van Stuff like That. Entree = 5 euro.

Johnny Cash & June Carter, The Judds, John Denver, Billy Ray Cyrus: songs van al deze contrygrootheden komen voorbij. Vóór dit optreden hebben de deelnemers bij Muziekschool Boedijn een zangworkshop van Ciska Ruitenberg gehad, waarin ze alle zangtechnische aspecten van ‘hun’ nummer konden doornemen. Regisseur Klaas Visser werkte met de groep aan podiumpresentatie en tekstbeleving. Hij liet de kandidaten nadenken over het verhaal achter de song en hoe ze dat het best over het voetlicht kunnen brengen. Het resultaat van dit alles is dus te zien op 4 november!

Van Spot On naar Volgspot

De Volgspot ontstond ongeveer vier jaar geleden en is het vervolg op het evenement Spot On, dat het initiatief was van muzikanten Timber Povée en Feico de Leeuw. “Toen Feico plotseling overleed, kwam Spot On stil te liggen”, vertelt organisator Irma van der Lubbe. “Zo zonde, want zelf had ik als amateurzanger een paar keer met veel plezier aan dat evenement meegedaan en met mij vele anderen. Vandaar dat ik – uiteraard na overleg met Timber - het idee opvatte om door te starten. In een andere vorm, maar wel vanuit dezelfde gedachte. Namelijk dat je als amateurzanger groeit door met goede muzikanten te spelen.”

Stoppen

Na 3,5 seizoen liet Irma afgelopen voorjaar weten met De Volgspot te willen stoppen. “De organisatie vergt ontzettend veel tijd en ik doe het allemaal naast mijn werk en andere hobby’s”, legt ze uit. “Bovendien wordt het weer eens tijd om zelf meer te gaan zingen. Twee enthousiaste mensen gaan De Volgspot misschien voortzetten. Dat zou mooi zijn, maar zij hebben de knoop nog niet definitief doorgehakt. Als zij daadwerkelijk doorstarten, zullen ook zij ongetwijfeld weer hun eigen stempel op het evenement gaan drukken. Dus de editie van 4 november zal hoe dan ook de laatste in deze vorm zijn. Reden om het niet te missen!”

De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt mogelijk gemaakt door de Café JP Coen en Muziekschool Boedijn.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services