Live Live

Lawaaiprotest leerlingen Sint Wulfram Hoogwoud

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 06:26

Lawaaiprotest leerlingen Sint Wulfram Hoogwoud

HOOGWOUD - Leerlingen en leraren van basisschool Sint Wulfram in Hoogwoud hebben donderdag luid van zich laten horen. Met deksels, sambaballen en zelfs koebellen gingen ze een rondje om de school om aandacht te vragen voor de lerarenstaking.

De school is vandaag gesloten wegens de staking en de meeste leraren gaan ook naar Den Haag. Het gaat hen niet direct om het geld, maar vooral om het tekort aan leraren.

"We hebben hier zelf ook wel eens een klas naar huis moeten sturen toen een van de leraren ziek was en we geen vervanging konden krijgen. En dat is iets waar we nog meer mee te maken gaan krijgen in de toekomst en daar maken we ons wel zorgen over", vertelt Stephanie de Lannee de Betrancourt.

Optocht met boodschap
De leerlingen deden enthousiast mee met de optocht en de boodschap was bij een aantal meisjes uit groep acht wel duidelijk. "Ik vind het een goed idee dit protest, omdat we iets moeten doen om ervoor te zorgen dat er nu echt actie gaat komen."

Of het protest bij zal dragen moet nog blijken, maar dat ze in Hoogwoud hart voor de zaak hebben, is wel duidelijk. Stephanie; "Ik hoop dat het echt wat oplevert de staking morgen, want het is echt heel hard nodig. Het moet weer aantrekkelijk worden om leraar te zijn!"

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services