Live Live

LED Schermen en snelheidsmeters tijdens Harddraverij Medemblik

Gepubliceerd: Zondag 09 september 2018 11:05

LED Schermen en snelheidsmeters tijdens Harddraverij Medemblik

MEDEMBLIK – Het oudste nog georganiseerde sportevenement van West-Friesland, De Harddraverij van Medemblik, staat op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed in Nederland. De plaats op deze lijst vereist om mee te gaan in de tijd zodat de Medemblikker harddraverij traditie tot in de lengte van dagen blijft voortbestaan. Dit is reden geweest voor het huidige ‘Prins Hendrik’ bestuur om te moderniseren en flink te investeren.

LED Schermen en snelheidsmeters
Digitale techniek langs de kortebaan is niet nieuw maar ‘Prins Hendrik gaat een stap verder dit jaar. De Nieuwstraat van Medemblik is de oudste kortebaan van de Benelux en kenmerkt zich door een bocht in het parcours. Om iedere toeschouwer de koers van start tot finish te kunnen laten volgen zullen er twee grote led schermen langs de baan worden geplaatst met twee filmcamera opstellingen. Ongeacht de plek langs de baan, iedereen kan de koersen van start tot finish volgen. Ook zullen er snelheidsmeters langs de baan worden geplaatst zodat het publiek kan zien hoe hard de paarden koersen.

Alle basisschoolkinderen van Medemblik een gratis kermisrit
‘Prins Hendrik’ organiseert al meer dan 100 jaar een kermis rond de harddraverij. Twee jaar geleden is het bestuur begonnen om de kwaliteit van de kermis te verbeteren. Met succes! Daarnaast moet ieder kind moet van de kermis kunnen genieten. In samenwerking met hoofdsponsor Vlaar Techniek krijgen daarom alle basisschoolkinderen uit de stadskern Medemblik een kermismunt van de vereniging. Met de kermismunt krijgen de kinderen een gratis rit in één van de attracties. Ze kunnen er ook een oliebol of snoepgoed mee krijgen.


Meer vertier rond de Ringrijderij
Voorafgaand aan de kortebaan staat om 10:00 uur de ringrijderij met traditionele rijtuigen op het programma. De mooiste aanspanningen uit West-Friesland doen dit jaar weer mee. Vanwege groot succes tijdens het jubileumjaar komen er ganzen en hun hoedsters rond de terrassen wandelen tijdens het ringsteken. Maar ook het traditioneel ‘varen’ van de bokkenwagen met de Nederlandse Landgeit kan het publiek van dichtbij komen bekijken.

Extra lange vuurwerkshow
Tijdens het jubileumjaar pakte de vereniging uit met extra lang vuurwerk. Het publiek genoot zichtbaar van deze traditionele afsluiting van de harddraverij om stipt 20:45 uur. Er is daarom besloten om ook dit jaar extra uit te pakken met het vuurwerk.

Online op paarden spelen
In het verleden kreeg een organisatie van een kortebaan minder afdracht als er online werd gespeeld.
De Kortebaanbond heeft het online spelen via www.runnerz.nl aantrekkelijker gemaakt voor de kortebaanorganisaties. Uiteraard kan het publiek nog steeds inzetten via de kassa’s en de tabakswinkel langs de baan maar er is geen verschil meer in inkomsten tussen de kassa’s en online spelen. Online kunnen nieuwe spelers een welkomstbonus van € 25 krijgen.

Programma Harddraverij van Medemblik

15, 16 en 17 september:
‘Prins Hendrik’ kermis op het Gedempt Achterom

Maandag 17 september:
09:30: rondrit en defilé deelnemers ringrijderij
10:00u Ringrijderij op de Nieuwstraat
13:00u Kortebaan op de Nieuwstraat
20:45u: Vuurwerkshow vanaf de zuidpier Oosterhaven

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services