Live Live

Leerling op school Grootebroek ongewenst

Gepubliceerd: Woensdag 28 juni 2017 21:03

GROOTEBROEK - De leerling die is aangehouden voor betrokkenheid bij de verspreiding van een onbekend gas op het Martinuscollege in Grootebroek, hoeft volgens de directeur niet meer terug te komen. 

"Pubers doen dingen waar ze niet over nadenken, maar dit is wel heel erg over de schreef." Ruim dertig mensen werden woensdag onwel, toen rond 11.00 uur een vreemde lucht in het gebouw te ruiken was. 

Een van de leerlingen moest zelfs voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Onderzocht wordt nog welk gas er precies in de school werd verspreid, maar er wordt gesproken over traangas.
"Ik weet niet of er traangas is gebruikt. Ik weet minder dan de politie", aldus directeur Kees van Bergeijk. "Ik heb wel te horen gekregen dat het verwant is aan traangas."

Een leerling van de school werd aangehouden en verdacht van betrokkenheid bij de verspreiding van het goedje. De school beraadt zich nog over verdere stappen. "Ik weet wie het is en dat hij is aangehouden. 

Het heeft zeker consequenties. Een leerling die dit doet? Ja, de kans dat hij hier op school terug mag komen is niet zo groot", aldus Bergeijk. Of er meer aanhoudingen zullen volgen, weet hij niet. "Dat is aan de politie."
Inmiddels gaat het goed met de onwel geworden docenten en leerlingen. Ook de leerling die naar het ziekenhuis is gebracht, is weer thuis en maakt het goed. 

De school gaat ouders voor de zekerheid nog informeren wat te doen als kinderen toch klachten krijgen. Bergeijk heeft bewondering voor de manier waarop de ontruiming verliep. "Het gebouw is rustig ontruimd, waarbij iedereen naar de pleinen toe werd geleid. 

Uiteindelijk is iedereen verzameld op één plein. De mensen die onwel waren geworden, zijn naar een andere plek gebracht. Een compliment voor het personeel, de bhv'ers en leerlingen." Bron: NH.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services