Live Live

Levensgevaarlijke weg bezorgt bewoners kopzorgen: "Ik hoop dat mijn kinderen de twintig halen"

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 15:30

Levensgevaarlijke weg bezorgt bewoners kopzorgen:

Dagelijks teisteren levensgevaarlijke verkeerssituaties op de Hemweg de inwoners van Wijdenes. Auto's rijden er veel te hard. Drempels zouden de uitkomst moeten bieden. "Het is echt doodeng", vertelt buurtbewoner Caroliene Radier.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. Al jaar en dag rijdt het verkeer aan de Hemweg veel te hard. "Soms is het zo erg dat de koffiekopjes uit de keukenkast rollen", vertelt Caroliene die met haar man een kampeertuin heeft aan de weg.

'Ik hoop dat er niets gebeurd'
"Ik heb vier kinderen en ik hoop echt dat ze de twintig halen en dat er niets zal gebeuren bij ons aan de weg", vertelt ze. "Soms rijden motors zelfs langs met 180 kilometer per uur. Ik probeer het wel eens te filmen, maar dat zijn ze alweer weg."

Genoeg geweest

Haar echtgenoot vond het genoeg geweest en sloot zich aan bij de Alliantie Verkeer van de gemeente. Hier heeft hij gestreden voor het verbeteren van de veiligheid voor zijn huis. De gemeente stelde een onderzoek in en kon constateren dat er veel te vaak veel te hard wordt gereden.

Op 22 mei worden er nieuwe plannen gepresenteerd over het verbeteren van de weg, waar verkeersdrempels worden neergelegd. De plannen worden aan het einde van de zomer uitgerold.

Niet aan de beurt
Caroliene is teleurgesteld voor de bewoners aan de naastgelegen Wijmers, waar de verkeerssituatie identiek is. Volgens Hoogheemraadschap is deze weg nog niet aan vervanging toe, dus komen zij niet aan de beurt.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services