Live Live

Lezing over feminisme en vrouwenemancipatie

Gepubliceerd: Maandag 04 maart 2019 07:05

Lezing over feminisme en vrouwenemancipatie

HOOGKARSPEL - Feminisme en Vrouwenemancipatie 1860- 1980 is de titel van een lezing,die Wim de Boone houdt in Het Streekpunt in Hoogkarspel. Dat zal plaatsvinden op 15 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Vanaf de vroegste tijden was er sprake van een scheiding tussen mannen en vrouwen. We weten weinig van de situatie uit de tijd van de ongeschreven berichten; wel weten we, dat mannen andere taken hadden dan vrouwen; hij was op jacht en zij verzamelde eetbare planten. Uit de tijd van de geschreven berichten blijkt dat de positie van de vrouwen in veel gevallen behoorlijk slecht was. Zelden kwamen vrouwen in verzet tegen het feit ,dat ze achtergesteld werden. Met de opkomst van de industrie worden bestaande patronen in de samenleving flink door elkaar geschud. Vrouwen worden mondiger, eisen een betere opleiding en willen dezelfde rechten als mannen. We noemen dat de eerste feministische golf. In de tweede feministische golf, in de jaren 60 streven vrouwen ernaar dezelfde positie als mannen met dezelfde mogelijkheden en kansen te hebben.


Beide feministische golven, hun oorzaken, resultaten en gevolgen zullen uitgebreid aan bod komen. Met behulp van een power point presentatie, verduidelijkt door diverse video fragmenten zal de rode draad in de geschiedenis van het feminisme en de vrouwenemancipatie tussen 1860-1980 worden uitgelegd. De zaal is open om 19.30 uur, de entree is 3 euro incl. koffie/thee.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services