Live Live

Lintje voor Nico van Langen in Opmeer

Gepubliceerd: Donderdag 26 april 2018 14:32

Lintje voor Nico van Langen in Opmeer

OPMEER - De kersverse locoburgemeester Robert Tesselaar mocht dit jaar de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen op zich nemen.

Een eervolle taak waar hij dit jaar 1 inwoner mocht onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau. Nico van Langen (61) uit Opmeer werd zoals gebruikelijk opgehaald door de (loco)burgemeester met een koets met paarden ervoor. Eerst een korte rit door het dorp en dan op weg naar het gemeentehuis, waar familie en vrienden Nico en zijn vrouw Geeske opwachtten met een erehaag. Daar kreeg hij de decoraties opgespeld door locoburgemeester Tesselaar. Zijn vrouw kreeg een bos bloemen. “Als sterke vrouw achter een sterke man.” Aldus Tesselaar.


Nico van Langen zet zich sinds begin jaren ’70 belangeloos in voor diverse activiteiten en verenigingen binnen de Opmeerse gemeenschap. Zijn inzet voor de plaatselijke EHBO-vereniging Opmeer-Spanbroek vormt de rode draad in zijn vrijwilligersleven en is veelal de aanleiding voor zijn vrijwilligerswerk geweest. Naast zijn inzet voor de EHBO was of is hij actief bij voetbalvereniging HOSV, bij basisschool de Bonifatius, carnavalsvereniging De Deursdarsers en als vrijwilliger bij Zandhove.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services