Live Live

Lutherse kerk Hoorn viert in 2019 haar 250ste verjaardag

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 15:12

Lutherse kerk Hoorn viert in 2019 haar 250ste verjaardag

HOORN: De Lutherse Kerk aan de Ramen in Hoorn is één van de vele monumentale kerken in West-Friesland en maakt via de Vereniging Westfriese monumentale kerken deel uit van het Westfries Genootschap. De kerk is in 1769 gebouwd en op 2 juli van dat jaar ingewijd. In 2019 bestaat de Lutherse kerk dus 250 jaar.

Hoe kunt u nu zien dat er sprake is van een Lutherse kerk? Door de aanwezigheid van zwanen. Er staan 2 zwanen bovenop het orgel en er zijn 2 zwanen in de vloer naast het altaar verwerkt. Ook in het bovenlicht van de voormalige kosterswoning links naast de kerk is een zwaan verwerkt.

Deze kerk is vooral bekend om zijn orgel dat is gebouwd door Pieter Müller (zoon van de bouwer van het orgel van de Sint Bavo uit Haarlem). Orgelliefhebbers uit de hele wereld (tot aan Australië en Argentinië toe) zijn al langs geweest om het orgel te bewonderen en soms te bespelen. Tijdens de kerkdiensten wordt het orgel bespeeld door Rieuwert Blok. Hij is al meer dan 50 jaar de vaste organist van deze kerk.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Verslaggever Theo Annes nam een kijkje in de Lutherse kerk in Hoorn


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services