Live Live

Maandagochtend geen treinen vanuit Enkhuizen door staking

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 19:19

Maandagochtend geen treinen vanuit Enkhuizen door staking

ENKHUIZEN - Vanwege een staking bij het spoorwegpersoneel zullen er maandagochtend geen vroege treinen vertrekken vanaf station Enkhuizen. Vanaf 7:06 zal de normale dienstregeling weer worden hervat maar door het laten opstarten zal de onregelmatigheid wat langer gaan duren.

Met de staking proberen de vakbonden het kabinet te bewegen de pensioenleeftijd vast te zetten op 66 jaar. Wim Eilert, bestuurder bij spoorvakbond VVMC: “Onze achterban werkt in dubbele onregelmatigheid. Deze medewerkers hebben de grootste moeite om gezond de pensioenstreep te halen. Voor hun is het dus van het grootste belang om de AOW-leeftijd terug te dringen.”

Eigenlijk wordt maandagochtend symbolisch 66 minuten gestaakt, van 06.00 uur tot 07.06 uur. Maar dit leidt er effectief toe dat de dienstregeling pas om 07.06 uur van start gaat. En niet alleen op het spoor zullen de effecten van de actie gevoeld worden, want ook het stadsvervoer zal niet voor 07.06 uur rijden.

“Het kan dus zijn dat als je altijd vroeg begint, je voor één keer later dan anders op je werk bent”, aldus Henri Janssen, bestuurder bij FNV Spoor. “Maar we geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken. Dit gaat om een fatsoenlijk en tijdig pensioen voor iedereen. Daarom hopen we dat het publiek en de reizigers begrip hebben voor de actie.”

Foto: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services