Live Live

Mandarijn van Newton voor de Zonnebloem.

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 07:03

Mandarijn van Newton voor de Zonnebloem.

ENKHUIZEN - Ruim 90 gasten waren aanwezig tijdens de Wintermiddag van vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen. In de jarige ‘Bonte Veer’, waar het de afgelopen tien jaar ‘altijd bijzonder gezellig’ is geweest, zal het deze zaterdag niet anders zijn.


Het werd een middag met een luxe lunch verzorgd door leerlingen van de SG Newton uit Hoorn, met muziek en een ‘Altijd-Prijs-Verloting’. Op school werd de brunch voorbereid o.l.v. de leerkrachten Theo Muller en Frank Beers. Afgelopen maandag hebben zijj, met een assistent, zich bezig houden met het uitserveren. Ook staan Margreet Loots en haar medewerkers in de startblokken, evenals de vrijwilligers van de Zonnebloem. 

Het uitgebreide middagmaal begon met soep. Daarna zijn er allerlei soorten bollen, tulband en voor de liefhebbers bruine boterhammen. Veel soorten beleg: kaas, vlees, jam, hagelslag, een gekookt eitje en een croquet. Er is melk, karnemelk en vruchtensap. Geen appel toe van Newton maar een vers geplukte mandarijn mét blad. 

De medewerkers van de Scholengemeenschap oogsten lof, applaus en kregen wat lekkers mee naar huis. De muziek werd verzorgd door een gelegenheidsformatie bestaande uit Diny Kootstra op accordeon met zang van Marjan Timmer, Ingrid van Strien en Kees Veenstra. Muzikant en zangers zijn leden van Shantykoor ‘de Sjappetouwtjes’ en Smartlappenkoor ‘Leedvermaak’, dus zeemansliederen en tranentrekkers van de vaste wal wisselen elkaar af. Hessel Plukkel zorgde naast zang voor een vrolijke noot, verkleed als clown en als ‘Kleine Jongen’ in korte broek, met vlieger en een (keurig gefrankeerde brief) voor zijn moeder. De optredens vielen in de smaak: er werd meegezongen, meegedeind en zelf een enkel dansje gemaakt. 

Thee of koffie met chocolaatjes van het Coffy-Huys en daarna nog een borrel maakten de middag bijna compleet. Bijna, want eerst nog een verloting van tien arrangementen naar het Hoedenmuseum in Andijk en daarna de ‘Altijd-Prijs-Verloting’ met voor iedereen een keurig, in doorzichtig plastic, ingepakt kadootje. 

Aan het eind van de middag waren er dankwoorden voor de medewerkers van de ‘Bonte Veer’ en Margreet Loots. Voorzitter Marja Foppen maakt hierna van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van ‘haar’ Gasten. Als voorzitter was dit de laatste activiteit. Op de komende Jaarvergadering zal zij de hamer doorgeven aan haar opvolger. Uiteraard verdienen de vrijwilligers en de chauffeurs van de Zonnebloem ook een pluim, want ze kunnen terugkijken op een heel geslaagde Wintermiddag.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services