Live Live

Mark Ogden woont al 15 jaar in Nederland en moet nu mogelijk weg of Nederlander worden

Gepubliceerd: Dinsdag 15 januari 2019 07:09

Mark Ogden woont al 15 jaar in Nederland en moet nu mogelijk weg of Nederlander worden

MEDEMBLIK - De 43-jarige Mark Ogden is al 15 jaar in Nederland. Hij woont in Medemblik, heeft een bedrijf in Wieringerwerf maar is op en top Engels. "Ik ben er opgegroeid, en mijn vrienden en familie wonen er nog." Dinsdagavond stemt het Britse Lagerhuis over de brexit-deal en dat kan grote gevolgen voor hem hebben.

"Ze hebben er wel een puinhoop van gemaakt", zegt Mark over de crisis die is ontstaan in zijn thuisland. Wat hem betreft was er nooit een referendum over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit Europa geweest: "Hoe kan je zoiets vragen? Het is niet mogelijk om een goed antwoord te geven voor de gewone mensen in Engeland."

Hij had liever gezien dat de Britse regering met Europa om de tafel was gaan zitten om de problemen uit te praten. "De regering is nu weggerend voor de problemen". Morgenavond neemt het parlement een besluit. Het lijkt er op dat het Lagerhuis de deal van premier May zal wegstemmen.

"Ik weet niet precies wat er dan gaat gebeuren", zegt Ogden. Het zou kunnen dat hij dan gedwongen wordt zijn Britse nationaliteit op te geven: "Ik ben Brits. Dus hoe zouden ze me dat kunnen vragen om in te leveren? Nederlanders begrijpen dat ook. Als het andersom was en je woonde in Londen dan wil je dat toch ook niet? Het is heel belangrijk".

De stemming in het Lagerhuis staat gepland voor 20.00 uur dinsdagavond. Ogden zal het op de voet volgen. "Ik denk dat het no-deal wordt. De deal van May is nog veel slechter. Het zijn spannende tijden. Dit hebben we nog nooit zo meegemaakt."

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services