Live Live

Markermeerdijken moeten verhoogd worden, tegenstanders zien het nut er niet van in.

Gepubliceerd: Vrijdag 12 oktober 2018 19:13

Markermeerdijken moeten verhoogd worden, tegenstanders zien het nut er niet van in.

SCHELLINKHOUT - Volgens deskundigen binnen de besturen van het Rijk, Provincie en waterschappen moeten de dijken worden verhoogd. Volgens andere deskundigen, waaronder ing. Dick de Waal is het overdreven en te kostbaar. Daarbij ook een vernietiging van de historische waarde van het provinciale monument.

De meerderheid in de Provinciale Staten hebben ingestemd met het plan om de dijk te verstevigen. Zij zijn het bevoegd gezag. Wat wil zeggen dat alles wat aan de dijk gebeurd. Een zaak is van de Provinciale Staten van NH. Bij het nieuwe gemaal C te Schardam, speciaal aangelegd voor de eventuele wateroverlast, is te zien wat men bedoeld met de versteviging van de dijk.
 
Bewoners aan de Zuiderdijk (Hoorn- Enkhuizen) hebben geen prettige herinneringen aan de dijk verzwaring die bijna 6 jaar heeft geduurd en veel historische kernmerken om zeep hebben geholpen, aldus tegenstanders.
 
Fractie voorzitter van de VVD in Koggenland mevr. A.R. van Dolder ziet niet de nut en noodzaak van de verzwaring en steunt de actiegroep die een alliantie hebben gevormd. Zij twijfelt ook aan de veiligheid, zoals men beweert.
 
De Wethouder van Hoorn, dhr. B. Tap (D’66) ziet veel kansen voor de gemeente Hoorn en prijst zich gelukkig met een zandstrand voor de dijk, zodat inwoners uit Hoorn daar kunnen vertoeven .
 
Hoogheemraad Cees Stam, wil niets bagatelliseren , maar is uit veiligheidsoverwegingen overtuigd dat de dijk moet worden verstevigd. Hij ziet de uitspraak die de Alliantie heeft aangespannen bij de Raad van State met een goed gevoel tegemoet.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services