Live Live

Meest beladen deel Westfrisiaweg eindelijk open.

Gepubliceerd: Donderdag 15 november 2018 05:57

Meest beladen deel Westfrisiaweg eindelijk open.

HOOGKARSPEL - Het meest omstreden stuk van de Westfrisiaweg, tussen Lutjebroek en Zwaagdijk, is open voor het verkeer. Het gaat om het deel waarvoor woningen moesten wijken en dwars door Hoogkarspel gaat. Hierdoor kwam er veel verzet van buurtbewoners en belanghebbenden.

"Het begon zestien jaar geleden", vertelt Wim Boom, secretaris van stichting Niet door 't lint. "In de krant moesten we vernemen dat deze plannen er waren. De weg zou dwars door de unieke West-Friese lintbouwing gaan, cultuurhistorisch erfgoed."

Alternatief plan
Wat begon als actiegroep Niet door 't lint werd al snel een stichting. "Met behulp van een gerenommeerd ingenieursbureau hebben we een alternatief plan aangeboden. Dat zou het lint volgen in plaats van er dwars doorheen gaan. Ons voorstel scoorde op veel punten veel beter, maar de provincie heeft er niks mee gedaan." Tot aan de Raad van State probeert de stichting de plannen van de provincie te voorkomen, maar zonder succes.

Met lede ogen ziet Wim Boom dat zijn vrees werkelijkheid is geworden. "Het doorkruist het laatste open stukje lintbebouwing tussen Hoorn en Enkhuizen. De auto's zijn volop in het zicht."

Verslaggever Maarten Edelenbosch sprak met omwonenden van de tunnelbak in Hoogkarpsel


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services