Live Live

Metalen gevonden in grond De Put Andijk: speelweide en kinderboerderij kunnen open blijven

Gepubliceerd: Vrijdag 26 juli 2019 12:59

Metalen gevonden in grond De Put Andijk: speelweide en kinderboerderij kunnen open blijven

Tijdens een bodemonderzoek bij kinderboerderij, trimbaan en speelweide De Put in Andijk, een voormalige vuilnisbelt, zijn metalen in de grond gevonden. Ook is uit onderzoek gebleken dat de deklaag van de grond op een aantal plaatsen dient te worden aangepakt.

Dit meldt de gemeente in een brief aan de raad. De speelweide, trimbaan en kinderboerderij kunnen gewoon open blijven, want er zijn geen gezondheidsrisico's. Wel wil de provincie Noord-Holland dat de gemeente Medemblik op korte termijn komt met een herstelplan, zodat er volgend jaar maatregelen getroffen kunnen worden.

Vuilnisbelt

De Put in Andijk ligt op een voormalige vuilnisstortplaats. De gemeente heeft daarom de eeuwigdurende zorgplicht over het stuk grond en moet één keer in de vier jaar een bodemonderzoek doen.

Voor het opstellen van een plan van aanpak en het herstellen van de deklaag, is bij het college van Medemblik nu geen budget beschikbaar. Daarom vragen ze de raad om over de brug te komen met geld.

Wings of Change
De gemeente draagt het beheer van de kinderboerderij volgende week over aan de organisatie Wings of Change. Zij richten zich op mensen met een zorgbehoefte en door de organisatie kan de kinderboerderij blijven bestaan en de maatschappelijke functie ervan vergroten. De gemeente zal de subsidie voor het beheer van de kinderboerderij overdragen aan Wings of Change.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services