Live Live

Mevrouw Vermeulen – de Vries uit De Goorn 100 jaar

Gepubliceerd: Vrijdag 26 oktober 2018 18:54

Mevrouw Vermeulen – de Vries uit De Goorn 100 jaar

DE GOORN – Vrijdagochtend bezocht burgemeester Posthumus van Koggenland mevrouw Vermeulen – De Vries. Mevrouw Vermeulen viert zaterdag haar 100ste verjaardag. Zij kwam op 27 oktober 1918 ter wereld in Amsterdam. Daar bracht zij haar jeugd door en ging na de lagere school naar de huishoudschool.

Haar huwelijk kreeg een bijzonder tintje door de invasie van de Duitsers in mei 1940. Haar trouwdatum stond gepland voor 9 mei dat jaar, maar haar aanstaande echtgenoot Joop Vermeulen was opgeroepen om het land te verdedigen. De bruiloft leek niet door te gaan, maar Joop verscheen toch op die 9e mei, zodat de huwelijksvoltrekking alsnog kon plaatsvinden. Van een huwelijksnacht kwam het toen niet, want Joop moest later op de dag weer opdraven om Nederland te verdedigen tegen het Duitse leger.

Het paar kreeg 2 kinderen. Een zoon en een dochter. Ze kregen ook een kleindochter, die de reden werd om vanuit Amsterdam naar West-Friesland te verhuizen. Vader en moeder waren druk en er moest oppas komen. Dus zijn opa en oma Vermeulen 35 jaar geleden verhuisd naar De Goorn om op hun enige kleinkind te passen, waar ze met plezier deelnamen aan het sociale leven. De kleindochter schonk ook nog het leven aan 2 achterkleinkinderen. Mevrouw Vermeulen is, voor een 100-jarige, fysiek nog redelijk in orde, vertelt ze zelf.
Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services