Live Live

Mobiele DigiLAB ondanks winterse koude goed bezocht

Gepubliceerd: Woensdag 23 januari 2019 16:27

Mobiele DigiLAB ondanks winterse koude goed bezocht

ENKHUIZEN – Vandaag deed het Mobiele Omring/Westfriese bibliotheken DigiLAB aan. De omgebouwde bus van Stichting Jongeren Jeugd Opmeer nestelde zich tussen 09:00 en 16:00 op de Enkhuizermarkt ter hoogte van de Westerkerk.

In het kader van de landelijke e-healthweek werden met vier dames en één heer alle zeilen bijgezet om in de snerpende kou geïnteresseerden uitleg te geven over de digitale mogelijkheden in de zorg. Via het DigiLab was er kennis te maken met uiteenlopende digitale zorgproducten en diensten van nu en van de toekomst.

Onder het genot van een kopje koffie waren er verschillende demonstraties te zien waaronder o.a. de werking van een 3D-printer om hulpstukken te vervaardigen, hoe een VR Bril kan helpen bij verlenen van zorg, beeldbellen met de zorgaanbieder, programmeren, bouwen en een heuse elektronische knuffelkat voor mensen die hun huisdier niet kunnen meenemen naar een verzorgingstehuis. Tijdens de uitleg die gegeven werd blijkt dat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn en zich in rap tempo uitbreiden.

Geïnteresseerden die het mobiele DigiLAB ook graag willen bezoeken maar vandaag verhinderd waren kunnen op 24 januari nog terecht in het Streekhof in Bovenkarspel en 25 januari op het Raadhuisplein in Hoogkarspel.

Het vaste DigiLAB van de Westfriese bibliotheken is gevestigd in StedeBroec. In het vaste DigiLAB komen er gemiddeld op een open middag zo’n 25 jongeren langs waarvan het overgrote gedeelte jongens. Om ook meer meisjes te trekken wordt er op 11 april extra aandacht besteedt aan interesses die meer de meidenkant opgaan zoals bijvoorbeeld het 3D printen van sieraden. Meer informatie hierover volgt in een later stadium.

Foto’s: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services