Live Live

MTB Vooroevertocht door sneeuw en zelfs een koeienstal

Gepubliceerd: Zondag 16 december 2018 16:57

MTB Vooroevertocht door sneeuw en zelfs een koeienstal

ONDERDIJK/ WERVERSHOOF – Zondag 16 december organiseerde de Stichting Wielerevenementen Wervershoof een MTB Vooroevertocht door de gemeente Medemblik en verschillende kernen. Voorzitter Sjaak Schuitemaker was blij dat men gebruik kon maken van de faciliteiten van het Dorpshuis in Onderdijk. Dit vanwege de brand en nieuwbouw van de VVW accommodatie.

De start was zoals gezegd tussen 09:00 en 09:30 uur vanaf het Dorpshuis “De Onderdijk” en zij reden eerst langs het Nesbos naar Medemblik. Via het Regatta Center en Kasteel Radboud fietste men over de Brake door een koeienstal richting de Groote Vliet. Vanaf daar reed iedereen langs het Egboetswater richting Hauwert, over de Vok Koomenweg richting Andijk.
 
Ter hoogte van de Kleingouw splitste het parcours zich; de deelnemers van de 30 kilometertocht gingen terug richting Onderdijk. De deelnemers die de 40 kilometer reden maakten een extra lus langs de jachthaven van Andijk en vervolgens om de proefpolder heen. Ze reden daarna over het strandje bij de Koopmanspolder richting de kom. Het parcours werd toen vervolgd over de dijk achter Onderdijk langs om bij Dorpshuis “De Onderdijk” te finishen.
 
Er waren ongeveer 150 deelnemers allemaal goed ingepakt tegen de kou en sneeuw. Gaande weg smolt het sneeuw en kreeg men natte voeten. Velen waren enthousiast. Opmerkelijk was de aanwezigheid van marathon schaatser/ wielrenster Irene Schouten ( Wervershoof), die het als goed trainingsrondje zag. Piet Pronk een van de deelnemers vond het allemaal fantastisch.

Verslaggever Bert Putters sprak o.a. met topschaatster Irene Schouten over deze MTB Vooroeverrit

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services