Live Live

Musicq Enchuysen, een project over het Enkhuizer muziekhandschrift uit 1660

Gepubliceerd: Zaterdag 01 december 2018 10:23

Musicq Enchuysen, een project over het Enkhuizer muziekhandschrift uit 1660

ENKHUIZEN - Andries van Vossen had als burgemeester van Enkhuizen in 1660 niet kunnen vermoeden dat anno 2018, ruim 350 jaar later, zijn muziekaantekeningen zouden klinken op een CD.

De vondst in het Westfries Archief van het muziekhandschrift van de Enkhuizer burgemeester Andries van Vossen (1637 - 1702) was de aanleiding tot het samenstellen van dit CD-mediaboek en tevens de reden om de melodieën, die omstreeks 1660 werden gespeeld, weer tot klinken te brengen. Het muziekensemble De Zoete Inval werkte samen met voornamelijk Enkhuizer musici. De CD bevat instrumentale muziek, van diverse instrumentalisten, die prettig in het gehoor ligt. Carillon en kerkorgel zijn van de partij, evenals de historische luit, vihuela, hobo, blokfluit, harp, viool, draailier en moderne instrumenten zoals gitaar, tinwhistle, concertina, bouzouki, contrabas en trompet. Uniek zijn de uitvoeringen op het draaiorgel De Kleine Drom.

Deze luxe-uitvoering bevat een voorwoord van de Jan de Bruin, adjunct-directeur van het Westfries Archief, een wetenschappelijk artikel over de vondst, een bijdrage van Klaas Koeman, voorzitter van de Ver. Oud Enkhuizen, uitgebreide informatie over de melodieën en een Engelse vertaling. Het CD-mediaboek bevat 96 pagina’s, inclusief Engelse vertaling, rijk geïllustreerd. De CD in het boek bevat 30 tracks, totaaltijd : 68 min. Prijs € 20,—

Het CD-Mediaboek is te koop bij: - Uitgeverij Drie Koningen, Westerstraat 46, Enkhuizen U kunt aanbellen of telefonisch een afspraak maken T: 0228 319 022 - de Vereniging Oud Enkhuizen, Kaasmarkt 8 / hoek Waagstraat, tijdens openingstijden van de bibliotheek: elke laatste zaterdag van de maand van 10 - 12 uur. WESTFRIES ARCHIEF 29 november opent de TENTOONSTELLING over het PROJECT in het Westfries Archief, Blauwe Berg 5c, 1620 AR Hoorn. Openingstijden: di. en vr. van 9 - 17 uur of op afspraak. Tijdens de tentoonstelling is het CD-mediaboek verkrijgbaar.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services