Live Live

Nadine Visser tegen de Europees kampioen tijdens de FBK Games

Gepubliceerd: Vrijdag 27 april 2018 11:19

Nadine Visser tegen de Europees kampioen tijdens de FBK Games

HOOGKARSPEL - HENGELO Nadine Visser neemt het bij de FBK Games in Hengelo op de 100 meter horden op tegen Cindy Roleder, de Europese kampioene op dit nummer. Visser pakte vorige maand bij het WK indoor in Birmingham brons op de 60 meter horden, vóór Roleder die vijfde werd. Na dat WK indoor besloot de atlete uit Hoogkarspel zich voorlopig helemaal te richten op de horden en de meerkamp te laten vallen.

Ellen van Langen, directeur van de FBK Games hoopt dat Visser de Europese kampioen ook op de 100 meter horden kan verslaan. "Als dat gebeurt, denk ik natuurlijk ook meteen aan het verbreken van het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager.'' Dat record dateert al uit 1989 (12,77 seconden). Visser bleef daar vorig jaar in Götzis met 12,78 net boven. Bij het WK indoor verbeterde ze wel het Nederlands record van Olyslager op de 60 meter. Ze scherpte de oude tijd met zeshonderdste aan tot 7,83.

Roleder heeft een persoonlijk record van 12,59 staan. De Duitse, die net als Visser uit de meerkamp komt, pakte twee jaar geleden in Amsterdam de Europese titel en was vorig jaar ook de beste bij het EK indoor in Belgrado.

Geen Götzis voor Visser
Visser deed voorgaande jaren altijd eerst mee aan de prestigeuze meerkamp van Götzis voordat ze naar Hengelo kwam. "Ik vind het erg leuk dat ik nu kan starten zonder de vermoeidheid van een zevenkamp van de week daarvoor. Ik ben benieuwd wat ik in een topveld voor thuispubliek kan laten zien", aldus de Noord-Hollandse. De 23-jarige pupil van coach Bart Bennema komt naar Hengelo ter voorbereiding op het EK in Berlijn.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services