Live Live

Nederlands Kampioenschap Kolven is een Noord-Hollands onderonsje

Gepubliceerd: Maandag 15 april 2019 06:34

Nederlands Kampioenschap Kolven is een Noord-Hollands onderonsje


VENHUIZEN - In dorpshuis ’t Centrum in Venhuizen….Waren afgelopen 2 weken de NK Kolven. Eigenlijk een Noord-Hollands onderonsje. Want buiten Noord-Holland wordt er nauwelijks gekolfd.

Nederlands kampioen bij de dames werd Mevr. Mieke van Loon uit Hoorn en bij de heren werd Dirk Beemsterboer met de wisselbeker naar huis.

Bij de heren was het een spannende strijd vooral tussen Dirk Beemsterboer lid van de organiserende verenigingen in Venhuizen en Detlef Redeker van Gezellig Samenzijn. Met twee keer een maximale slag van 12 punten, een 11 , een 10 en een 9 slag versloeg hij Detlef Redeker met 1 punt verschil. Want de Kolfer uit Zuid Scharwoude sloeg 8 punten in de laatste slag.

Er was veel publiek over de vele dagen. Vooral de finalepartijen werden drukbezocht. Voorzitter Peter van den Nieuwenhof van de Koninklijke Nederlandse Kolfbond hoopt dat meer gelegenheden in Nederland een baan aanleggen. Zo had Amsterdam 200 banen er is er geen meer van over. “Wij willen graag met onze mobiele baan een demonstratie geven”, voegde hij toe aan ons gesprek.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services