Live Live

Negeren eenrichtingsverkeer helpt: Enkhuizen past regels aan

Gepubliceerd: Maandag 06 mei 2019 14:51

Negeren eenrichtingsverkeer helpt: Enkhuizen past regels aan

De gemeente Enkhuizen heeft het eenrichtingsverkeer van de H.J Schimmelstraat in het centrum van Enkhuizen omgedraaid. Automobilisten kunnen vanaf vandaag weer via de Dijk de straat inrijden.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. Na klachten van omwonenden en weggebruikers bleek de manier waarop het eenrichtingsverkeer was ingericht niet optimaal. Automobilisten negeerden de bebording in de Enkhuizer binnenstad en bleven de regels overtreden.

In plaats van controles uit te voeren en een vaste politiepatrouille neer te zetten, besloot de gemeente metingen te doen. "Als dit gebeurt kan je ook kijken of het inderdaad 'terecht' is dat mensen dit doen en of de situatie geoptimaliseerd kan worden", licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Uit het onderzoek bleek dat het beter was om het eenrichtingsverkeer om te draaien. "De verkeerssituatie is nu overzichtelijker en veiliger. Om vanaf de westkant van de Dijk het centrum te bereiken hoeft het verkeer nu niet meer via de nauwe straatjes richting de Drommedaris/Zuiderspui en de Breedstraat te rijden. Hier lopen ook veel toeristen."

De komende tijd zal de gemeente de situatie extra in de gaten houden om te zien of het inderdaad heeft geholpen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services