Live Live

Net geen podium voor Wagemaker op de Weissensee

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 07:21

Net geen podium voor Wagemaker op de Weissensee

WEISSENSEE - De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee heeft geen Noord-Hollands succes opgeleverd. Na tweehonderd kilometer presteerde Beau Wagemaker het best met een vierde plek in de vrouwenwedstrijd. De beste Noord-Hollandse man was Marcel van Ham op de twaalfde plaats.

Bij de mannen moest Andijker Simon Schouten in de slotfase lossen vanwege materiaalpech. Vlak daarna ontstond er een kopgroep van zeventien man. Deze mochten in een mooie finale uitmaken wie er met de Alternatieve Elfstedentocht aan de haal ging. Na een valpartij van onder andere Gary Hekman op het laatste rechte stuk bleek Frank Vreugdenhil duidelijk de sterkste in de sprint.

Met zijn overwinning betaalde Vreugdenhil het vertrouwen van zijn ploeg terug. Dinsdag verlengde hij namelijk zijn contract met een jaar.

Vrouwen

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Iris van der Stelt. Zij was in een sprint te snel voor Manon Kamminga en Ineke Dedden. Wagenmaker uit Hoogkarspel finishte in dezelfde tijd als Dedden, maar kwam dus net te kort voor een podiumplaats.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services