Live Live

Nicholas Heiner eerste bij Worldcup Finnklasse Hyeres

Gepubliceerd: Vrijdag 27 april 2018 14:36

Nicholas Heiner eerste bij Worldcup Finnklasse Hyeres

ENKHUIZEN - HYÈRES Nicholas Heiner klom bij de wereldbeker zeilen in Hyères in de Finnklasse naar de eerste plaats. De Enkhuizer behaalde in de zesde race zijn derde zege, nadat hij eerder op de dag zijn schrapresultaat liet noteren (dertiende). De Braziliaan Jorge Zarif volgt op slechts één punt.

Dorian van Rijsselberghe blijft in Frankrijk vooralsnog steken in de middenmoot. De tweevoudig olympisch kampioen in de RS:X-klasse kwam twee keer als 22e binnen. Hij bezet de teleurstellende 31e plaats in het klassement. 'DVR' mist naar eigen zeggen nog de vereiste scherpte, omdat hij in de afgelopen winter minder trainingsuren heeft gemaakt dan in andere jaren, meldt NH Sport

Zijn rivaal Kiran Badloe heeft het podium binnen handbereik. Hij klom op een dag met weinig wind naar de vierde plek in het klassement na acht races. Badloe opende nog matig met de 32e plek, die hij nu als aftrekresultaat heeft staan. Met de derde plaats herstelde de 23-jarige plankzeiler zich goed. De Fransman Pierre Le Coq leidt met 51 punten. Badloe staat op 70 punten, op 7 punten van brons.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services