Live Live

Nicholas Heiner gaat voor Olympisch ticket in Athene

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 13:39

Nicholas Heiner gaat voor Olympisch ticket in Athene

ENKHUIZEN - De Enkhuizer Finn zeiler Nicholas Heiner wil tijdens het EK van 13 t/m 18 mei in het Griekse Athene kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen. De 30-jarige West-Friese sporter staat in de nationale selectie strijd om een Olympisch ticket voor Tokyo 2020 in de Finn-klasse met 6-0 voor op concurrent Pieter-Jan Postma.

Na een korte rustperiode in eigen land is Nicholas Heiner woensdag vertrokken richting Athene voor de beslissende strijd in de nationale selectie. Nicholas: "Laat voorop staan dat kwalificatie voor de Spelen het absolute hoofddoel is komende week. Maar ik wil hier ook in de top drie varen en het liefst natuurlijk het EK winnen. Vorig jaar was ik tweede en had ik hem eigenlijk moeten winnen dus dat willen we rechtzetten."

Er is een aantal weken geleden voor het eerst getraind in Athene. "En we gaan er nu weer naartoe na een week thuis te zijn geweest. In die week dat we er toen waren hebben we heel weinig wind gehad. Toch hebben we een goede week gedraaid. We hebben veel af kunnen tikken en ook het nodige fysieke werk gedaan. Ondanks het gebrek aan wind hebben we ook veel uren in de boot gemaakt waardoor we nu beter zicht hebben op de lokale weersomstandigheden."

Heiner vervolgt: "Je moet je voorstellen dat Athene één grote baai is met een paar grote eilanden buiten op zee. Maar ook Athene zelf is behoorlijk heuvelachtig. Het is dus wel een plek die je echt van tevoren gezien moet hebben en die je moet leren kennen. Je wil als zeiler gewoon zelf zien hoe de wind draait. Omdat proces te versnellen hebben we natuurlijk wat lokale hulp ingeroepen. Dat heeft een duidelijk beeld opgeleverd en versnelt het proces om de nieuwe locatie te leren kennen. Samengevat was het een goede trainingsweek."

BESLISSING Het EK is voor Heiner het afsluitende onderdeel van de nationale selectie tegen Pieter-Jan Postma. Heiner: "In Palma heb ik een hele goede start gemaakt maar ik heb het daar niet afgemaakt. Als we in Palma hadden gewonnen was het klaar geweest dat is nu niet het geval. We hebben een mooie voorsprong van zes punten, maar moeten ook realistisch zijn. Het is sport er kan van alles gebeuren en we moeten gewoon een goede week draaien. Daar ben ik klaar voor. We zijn net een dikke week thuis geweest met familie en vrienden waarin ik vooral leuke dingen gedaan heb. We zijn nu lekker ontspannen, fris en gretig voor het Europees Kampioenschap. Ik heb er zin in en 18 mei weten we wie er naar de Spelen gaat!"

Bron: Westfries Weekblad

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services