Live Live

Nieuw dorpscentrum voor Venhuizen en Schellinkhout

Gepubliceerd: Woensdag 03 april 2019 14:57

Nieuw dorpscentrum voor Venhuizen en Schellinkhout

DRECHTERLAND - Nog deze maand zal de gemeenteraad van Drechterland beslissen over de nieuwe plannen voor de nieuwe dorpscentra van Venhuizen en Schellinkhout. De projecten zijn volledig tot stand gekomen door de inbreng van inwoners.

"De ambities van het burgerparticipatie project 'Vital Dorpen' wordt werkelijkheid", zo schrijft de gemeente. Al sinds 2015 is de werkgroep bezig met het voeren van gesprekken met inwoners hoe ze het vinden om in de dorpen te wonen en wat er verbeterd kan worden aan de indeling. Deze gesprekken hebben veel ideeën opgeleverd waarmee de inwoners vervolgens zelf aan de slag zijn gegaan.

De uitkomst van deze gesprekken is dat er de komende jaren veel gaat gebeuren in de dorpen. De bouw van de nieuwe dorpscentra in Venhuizen en Schellinkhout staat hierbij in het middelpunt van de aandacht.

Achter de Roode Leeuw
Tijdens de gesprekken tussen inwoners en de gemeente is een beeld ontstaan van hoe het dorpscentra in Venhuizen eruit moet komen te zien. Woningbouw gaat hierbij een belangrijke rol spelen. De ruimte die hiervoor is bedacht zit op de plek van het oude gemeentehuis en het gebied achter de Roode Leeuw. Er wordt ook gekeken of het vroegere jeugdgebouw Skitteljacht nodig is als extra locatie voor de school. Als dit niet zo is, wordt het terrein ook gebruikt om woningen te realiseren.

Bouwen op de voetbalvelden
Naast Venhuizen kwamen bewoners in Schellinkhout ook met ideeën voor een nieuwe inrichting van hun dorp. Op de plek van het huidige wordt een nieuw dorpshuis gebouwd. Daarnaast is er een idee voor de ontwikkeling van een sportzaal en appartementen. Achter de school zou een terrein voor buitensport moeten komen. Hoe dit eruit komt te zien, gaan de school en gemeente samen uitwerken.

De voetbalvereniging wordt na volgend seizoen opgeheven en dan worden de velden niet meer gebruikt. Voor de bouw van nieuwe woningen is de locatie van deze velden daarom een optie.

Klankbord
De uitwerking van alle plannen ligt uiteindelijk bij de gemeente, maar de inwoners blijven een klankbord. De gemeente gaat op 8 april in gesprek met inwoners middels een openbaar ronde tafel gesprek. Op 25 april neemt de gemeente een definitieve beslissing.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services