Live Live

Nieuwe burgemeester van Enkhuizen geïnstalleerd

Gepubliceerd: Donderdag 29 november 2018 21:22

Nieuwe burgemeester van Enkhuizen geïnstalleerd

ENKHUIZEN – Onder grote belangstelling is vanavond in de Zuiderkerk de nieuwe burgemeester van Enkhuizen Eduard van Zuijlen geïnstalleerd. Tijdens een buitengewone openbare raadsvergadering is Dhr. van Zuilen beëdigd door de commissaris van de koning in Noord Holland Dhr. J.W. Remkes.

Na de beëdiging werd het ambtsketen door ex interim burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper overgedragen aan Eduard van Zuijlen en nam de nieuwe burgemeester plaats als voorzitter aan de vergadertafel.

Eduard van Zuijlen is zijn loopbaan begonnen als docent in aan de havo/vwo en later in het hbo. Vervolgens werd hij diaconaal consulent in het kerkelijk sociaal werk. Later werd hij voor de zorgsector, het onderwijs en de bibliotheekwereld organisatieadviseur. De periode 2003 – 2007 was dhr. van Zuijlen lid van de Provinciale Staten van Groningen en tussen 2001 – 2007 voorzitter van GroenLinks te Haren.

Van 2007 tot 2015 was hij de burgemeester van Menterwolde, dat gevolgd werd door het burgemeesterschap van Franekeradeel van december 2015 tot 1 januari 2018. Momenteel is dhr. van Zuijlen niet aan enige politieke partij gebonden.

Foto's: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services