Live Live

Nieuwe dienstregeling buurtbus 438

Gepubliceerd: Vrijdag 12 oktober 2018 10:14

Nieuwe dienstregeling buurtbus 438

ENKHUIZEN/ANDIJK - Ingaande maandag 29 oktober 2018 zal de dienstregeling van buurtbus 438 wijzigen. De reden hiervoor is de grote toename van het aantal reizigers in de afgelopen twee jaar. De buurtbussen zijn voor de wet gewone personen auto’s, en mogen daarom niet meer dan acht zittende reizigers meenemen. Meerdere personen meenemen kan een hoge boete opleveren voor de chauffeur, die dit werk volledig als vrijwilliger doet en óók voor de verzekering levert dit bij ongevallen problemen op. *)

De bussen worden daarom ingaande 29 oktober meer ingezet op de drukke momenten van de dag. *) Let op: Ook het meenemen van kinderen liggend en/of zittend in kinderwagens en buggy’s is niet toegestaan.

De grootste veranderingen zijn:

- Enkele aankomst- en vertrektijden zijn gewijzigd

- Van Andijk naar Bovenkarspel wordt in de ochtend, de eerste rit gereden door een Connexxion bus.

- In Enkhuizen worden meer ritten in de spitsuren ondersteund door een extra bus(niet in de vakantieperiodes) , de bussen zullen niet altijd tegelijk op dezelfde tijd vertrekken en op verschillende haltes reizigers laten instappen.

- Er komt in de ochtend spits een nieuwe halte Gerard Brandtweg (om de hoek bij de halte Poortland) . Er zal 4 maal in de ochtendspits hier gestopt worden.

- De laatste rit vanaf station Enkhuizen naar het Rode Paard vertrektijd 19.02 zal niet meer rijden.

Voor meer informatie kijk op:

www.overal.nl/ of de app Overal

www.buurtbuswase.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services